top of page
  • Bioteaduste Üliõpilaste Selts

Hull teadlane

15.-16. märtsil toimus juba viiendat aastat BÜSi Talvekool. Seekord võtsime luubi alla vaimse tervise, millest ajendatult sai Talvekooli nimeks “Hull teadlane”.


Meeksi Valla Seltsikeskuses veedetud kahe päeva jooksul said BÜSikad teada, mis asi on üldse vaimne tervis ning miks on seda oluline hoida. Nippe ja trikke andis Merle Purre Peaasi.ee-st. Mihkel Sari BEST-Estoniast rääkis lähemalt meeleseisundite juhtimisest.

Iga Talvekooli esinejate ridadest ei puudu kunagi Toivo Maimets, kes sellel aastal rääkis embrüode valimisest tunnuste soosimise, näiteks IQ tõstmise eesmärgil. Kõne- ja mõtlemisainest sai sellest töötoast väga palju...


Seinast-seina põnevad teemad käisid läbi ka BÜSikate 15x4 loengusarjast, kus seekord oli juttu priionvalkudest, Rakett69 saates osalemisest ja pea-skulptuuri tegemisest. Vaatasime üheskoos üle ka õpetamise ja õppekvaliteedi teema. Õhtul pandi oma teadmised proovile kuldvillakus ning muidugi ei puudunud ka BÜSikale kohaselt karastav saun!


Kogu Talvekooli võlu seisnes selles, et BÜSikad said korraks linnamelust eemale ning õppisid väärtustama aja mahavõtmist. Tänapäeva kiire elutempo juures on lihtne kaotada iseennast. Loodame, et igaüks leidis enda jaoks nippe, kuidas vältida läbipõlemist teadusmaailmas!


Siinkohal soovime öelda veelkord aitäh kõikidele esinejatele põnevate töötubade läbiviimise eest ning tähelepanuta ei saa jätta ka Tartu Kultuurkapitali, kelle toetusel üritus teoks sai. Soovime tänada ka kõiki osalejaid, kes aitasid Talvekooli meeldejäävaks teha!


Uute kohtumisteni!

Autor: Anella Salmistu


29 views0 comments
bottom of page